Deze workshop zal niet plaatsvinden i.v.m. een sterfgeval. Bedankt voor jullie begrip.
Dit is een kleinschalige workshop voor maximaal 10 deelnemers. Op de dag zelf zal er een inschrijflijst aan de deur hangen waar je je kunt opgeven. Het is verstandig om tijdens de workshop een masker te dragen en / of getest te komen. Dit kan de overdracht van SARS-CoV-2 en andere acute luchtweginfecties verminderen.
Hoe gaan activistische groepen om met mensen met beperkte capaciteiten? In deze workshop delen we ervaringen en gaan we op zoek naar best practices. In de workshop “Het gehele plaatje” praten we over onze beperkingen en capaciteiten. Sommigen van jullie hebben er misschien nooit over nagedacht totdat je er zelf mee te maken krijgt, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk of post-covid. Misschien ervaren sommigen van jullie een beperking en willen jullie deze ervaring delen. Wat doe je als je je realiseert dat je fysiek of mentaal niet (meer) in staat bent om te doen met wat de rest van je vrienden doet? En hoe gaat de groep om met de situatie wanneer iemand fysiek of mentaal niet (meer) mee kan doen?
Deze workshop is een brainstormsessie over beperkingen. Het gaat niet over ablisme op een theoretisch niveau, maar over het delen van ervaringen, goede praktijken en tips.
Hoe wordt de workshop opgezet?
De workshop duurt twee uur en we zullen verschillende methoden gebruiken om onze ervaringen en best practices te delen. In het eerste deel van de workshop tekenen we onze favoriete activiteit en vormen we een team met mensen die vergelijkbare interesses hebben. In deze teams delen we de omstandigheden die het voor ons moeilijk maken om deel te nemen aan onze favoriete activiteit. In het tweede deel van de workshop bouwen we met Legoblokjes een meer toegankelijke en inclusieve (favoriete) activiteit. Misschien kunnen we ook een nog toegankelijker 2.Dh5 bouwen?
Wie kan deelnemen?
Deze workshop staat open voor groepen of individuen binnen groepen. Het maakt niet uit wat voor een groep het is. Het kan een keukencollectief zijn, een woongemeenschap of een andere zelfgeorganiseerde groep. Je eigen beperkingen kunnen een gevoelig onderwerp zijn. Wees je ervan bewust en kom eventueel met een bevriende persoon met wie je kunt napraten. De workshop wordt in het Nederlands gegeven.
Wat heb je eraan?
Na de workshop zullen de deelnemers zich hopelijk meer zelfzeker voelen om met hun vrienden en omgeving over hun beperkingen te praten. Daarnaast is het ook de bedoeling dat er een lijst ontstaat met voorbeelden van best practices.
Spreker
Extra info
- Locatie
-
Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4 Amsterdam
- Space
- Brown room
- Format
- Workshop
- Language
- Dutch